Kunsten å slappe av

10633948_m

Kunsten å slappe av, høres jo kanskje ut som en klisjé.  Slapper du virkelig av innimellom og faktisk gjør ingenting? eller består dagen kun av alle de daglige gjøremålene og lite tid til overs. Men hva om du faktisk kunne bli herlig avslappet når du trenger det mest?

Du kan jo forestille deg at du er på den plassen i verdenen som du aller helst vil være, enten du foretrekker varme eller litt kjølig. Så ligger eller sitter du veldig behagelig. Du ser på noe veldig behagelig, eks. strand, bade vik, fjell, savanne, arkitektur.  Du forestiller deg at du hører de lydene du hører om du ville vært akkurat på den plassen du vil være på.  Er det fuglekvitter, bølgeskvulp, eller distansert barnelatter? Og du kjenner gjerne en velkommen sval bris i ett ellers varmt ansikt.

Om du liker god varme, så kjenner du den deilige solsteken på huden og legger merke til den gode følelsen i kroppen.
Foretrekker du mer nordiske temperaturer, så forestiller du deg gjerne på en fjelltopp, sittende på en stein, med en sildrende bekk i nærheten, og kjenner skuldrene senker seg og roen brer seg rundt om i kroppen.

Tenk om du kan ta frem alle disse gode minnene akkurat når du trenger det? Hva vil det gjøre med hverdagen din?

Stress og avslappet er motsetninger og i de aller flestes liv er begge tilstede. Mange av oss mener at vi har for mye stress og for lite ro og mulighet til å slappe av og koble ut.  Og det de fleste ønsker er en frisk og fungerende kropp, men hva med hjernen, det mentale?

“en sunn sjel i ett friskt legeme” Kropp og sjel hører sammen, de utfyller hverandre, de samarbeider. Og begge partene trenger “vedlikehold” for å fungere på den måten slik du vil.

Om du ikke føler at du er i balanse på din koble ut/stress skala, så kan NLP og en Coach hjelpe deg med å finne dine stress-håndteringverktøy.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s