Hva er NLP?

19870129_m

Hva er NLP?

Noen av det første jeg leste om NLP var dette:
«Neuro lingvistisk programmering handler trods sit noget kølige og tekniske navn, om noget så levende og varmt som det, at kunne forstå sig selv og hinanden for at kunne hjælpe»

«Da hele grundtanken bag NLP er, at vi som mennesker opfatter verden forskelligt, og at vi snarere forholder os til vores model av verden, end til verden selv……. NLP er en praktisk og særdeles virkningsfuld model af, hvordan det menneskelige sind fungerer, og at hvordan vi kan udfolde vore indre ressourcer på nye og spændende måder»

Tatt ut av Grundbog i NLP 1, av Ole Vadum Dahl

NLP er en allmenn brukbar viten om hvordan vårt nervesystem ( neuro) har ett komplekst språk (lingvistisk) i form av av indre bilder, lyder, følelser og ord, som det konstant bruker til å bearbeide ( programmering) virkeligheten med.

NLP brukes som en verktøyskasse, rett verktøy til rett type utfordring. Teknikkene baseres en hel del på å fortelle, samt å forestille seg forskjellige hendelser o.l.

Noen av de vanligste bruksområdene av NLP er: Kommunikasjonsutfordringer, konfliktløsning, ansettelseprosesser, sjenerthet, sosial angst, utbrenthet, familie/par terapi, traume terapi, dårlig selvtillit, lite overskudd, prestasjonsangst, røykeslutt og livsstil omlegging.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s